Blog a zprávy

naša káva APU

PRAVÁ KOLUMBIE

Pravou kolumbijskou kávou označujeme 100% Arabicu pěstovanou v kávových oblastech Kolumbie na úpatí And ve výškách, které mohou překonat i 2000 metrů nad mořem. Specifická chuť a vlastnosti kávy vycházejí přímo z kombinací faktorů, které tuto zónu ovlivňují. Jsou jimi zeměpisná šířka a nadmořská výška, různé druhy půdy a měnící se topografie zóny, botanický původ druhů a odrůd kávovníků a také specifická klimatizace, která je díky měnícím se studeným a teplým proudem jedinečná na celém světě. Jas, příznivé teploty v rozmezí 18 - 23 ° C, přiměřené množství a rozložení srážek během celého roku a společenské a kulturní praktiky, které zahrnují procesy odděleného sběru a zpracování ovoce společně vedou k výrobě vynikající kávy nejvyšší kvality s relativně vyšší aciditou, vyváženým tělem a výrazným aroma.